top of page

Martijn Hillenius tapt uit vele vaatjes maar voelt als geheel

De Telegraaf - Het gaat er weinig subtiel aan toe in de schaamteloze politiek incorrecte Nederlandse komedie Fissa. Veel schuttingtaal, harde grappen en niet-functioneel naakt, maar grappig is het allemaal wel. Lang niet zo hard gelachen om een Nederlandse film, met dank aan acteur Arjan Ederveen, die een hilarische rol speelt als leraar scheikunde.

Hans Kesting, een tierend en discriminerend fout schoolhoofd, mag er ook zijn. Maar Fissa draait om de drie vrienden Ruben, Max en Yous. Nerd Ruben organiseert het eindexamenfeest, dat een gigantische flop dreigt te worden. De populaire Max en Yous kunnen het tot een succes maken, maar dan moet Ruben wel helpen om te frauderen bij het eindexamen. Ze bedenken een snood plan en slagen glansrijk, maar daar trapt de boze rector niet in.

De jonge acteurs Yannick van de Velde, Alex Hendrickx en Bilal Wahib overtuigen in deze goed getimede komedie (een scenario van cabaretier en acteur Martijn Hillenius). De regie is in handen van Bobby Boermans, die een geweldige slotsequentie biedt met een spetterende, sexy en opzwepende party, een feest waar je bij had willen zijn. Het prettige van deze film is dat de Facebook-, selfie- en straattaal-generatie zichzelf heerlijk op de hak neemt. Kortom, een geslaagde feelgood-film, ook voor komedie-liefhebbers die buiten de doelgroep vallen.

Lees hier het originele artikel.

bottom of page